Haisulit      
  
 

 

Haisulit (3 vuotiaat).

Haisulit-ryhmäläiset ovat Kingstonin nuorimpia suomikoululaisia. Haisulit toteuttavat koulun yhteisiä vuosittain vaihtuvia opetusteemoja lasten ikätasoon sopivalla tavalla. Esimerkiksi Suomen taide -teemaa tarkastellaan värien, muotojen ja lastenkirjoista tutun taiteen kautta. Tavoitteena on tukea ja kannustaa lasta ilmaisemaan itseään suomenkielellä ja harjoitella ryhmässä toimimista.

Haisuleiden tapaamiskertaan kuuluvat tervehdykset ja alkulaulu, aamujumppa/liikkeellinen elementti, laulut ja laululeikit, sadun kuunteleminen ja oma tuotos (askartelu). Haisuleiden tuntien aiheita ovat lasten välittömään kokemuspiiriin kuuluvat asiat: tervehdykset, kehon osat ja oma keho, oma perhe ja koti, oma nalle, ruoka ja juoma. Lisäksi värit ja geometriset kuviot, numerot 1-10, opetellaan tunnistamaan ja taputtamalla tavuttamaan oma nimi ja uusia opittavia sanoja. Vuodenaikoihin kiinnitetään huomiota ja tutustutaan juhla- ja merkkipäiviin, kun ne ovat ajankohtaisia. Askartelun sekä leikkien sisällöt vaihtelevat tunnin teeman mukaan. Roolileikeissä opettelemme vuorovaikutustaitoja ja sanastoa.

Toistamalla samoja elementtejä ja lauluja ryhmä tulee tutummaksi ja kielelliset asiat jäävät muistiin. Sadun lukeminen on mahdollisimman vuorovaikutteista, eli silloin saa käyttää kieltä, mutta opetellaan myös antamaan vuoroa toisille.

Harjoittelemme lasten kanssa myös itsenäistä toimimista. Sanomme "heipat" vanhemmille jo ovella, jonka jälkeen aloitamme päivän puuhastelut. Haisulit-ryhmien tauko on kello 10.50- 11.00. Tauon aikana vanhemmat ovat vastuussa lapsistaan. Lapsille on tarjolla mehua ja keksiä kahviossa tai luokassa voi nauttia omia eväitä.

Tämä aloitusryhmä pyrkii antamaan lapsille mielekkään alun Suomi-koulutielle. Tervetuloa mukaan, Haisulit!


 
>>>  

  in English
  © Kingstonin Suomi-koulu 2010 
Rekisteröity hyväntekeväisyysyhdistys (Englanti ja Wales) nro 1076074