Lisätietoa

Mikä on Suomi-koulu?
Kingstonin Suomi-koulu on osa maailmanlaajuista Suomi-koulujen verkostoa. Suomikoulutoimintaa tukee maailmanlaajuisesti Suomikoulujen Tuki r.y., mutta olemme itsenäinen, Englannissa ja Walesissa toimiva rekisteröity hyväntekeväisyysorganisaatio (rekisterinumero 1076074).

Suomi-koulujen toiminnan perusajatuksena on edistää suomen kielen oppimista ja tukea vanhempia kielen opettamisessa lapsilleen, suomalaisen kulttuurin tunnetuksi tekeminen sekä sosiaalinen toiminta Iso-Britanniassa asuvien suomalaisten keskuudessa. Kingstonin Suomi-koulu on toiminut vuodesta 1997, ja tällä hetkellä koulumme piirissä on 70-80 oppilasta. Meillä on suomen kielen opetusryhmä mymyö aikuisille.

Suomen opetushallitus tukee toimintaamme vuosittain myönnetyllä apurahalla. Katamme lisäksi kustannuksia myyntitoiminnalla (koulun aikana toimiva kahvila/kauppa/kirjasto) sekä perimällä jäsen- ja lukukausimaksun . Opetushallituksen apuraha ei kata aikuisopiskelua - aikuisten lukukausimaksut kattavat heidän kulunsa.
 
Mitä koulussa tehdään?

Koulun nuorimmat lapset (3v +) oppivat suomen kieltä ja kulttuuria leikkiryhmissä yhdessäolon, laulun ja askartelun merkeissä. lähtökohtamme on opettaa suomen kielta toisena kielena. 6- ja 7-vuotiaat alkavat tutustua Suomen peruskoulun ensimmäisen luokan opetussuunnitelmaa vastaaviin luku- ja kirjoitustehtäviin leikkien ja pelien avulla. Noin 8-vuotiaana lapset voivat aloittaa Etäkoulu Kulkurin suomen kielen toisen luokan, ja voivat halutessaan alkaa suorittaa opetusohjelman mukaisia kokeita.

Koulumme noudattaa suomalaisia kouluperinteitä joulu- ja kevätjuhlissa, missä lapset esiintyvät näytelmissä, lausuvat runoja ja soittavat musiikkia. Usein meità käyvät myös viihdyttämässä suomenkieliset esiintyjät mm. musiikilla ja näytelmillä.
>>Lue lisää koulustamme oheisesta dokumentista (Word -dokumentti suomeksi)

Toimintakertomus ja opetussuunnitelma
Klikkaamalla allaolevia linkkejä voit lukea koulumme toimintakertomuksen ja opetussuunnitelman.

Toimintakertomus
2016-2017
(PDF-dokumentti suomeksi)
Opetushallituksen Opetussuunnitelmasuositus ulkomaisille Suomikouluille
(PDF-dokumentti suomeksi)


 


---------------------------------------------

Suomen kieltä ja kulttuuria kaiken
ikäisille ja tasoisille
ystävällisessä ilmapiirissä

---------------------------------------------
  © Kingstonin Suomi-koulu 2018 
Rekisteröity hyväntekeväisyysyhdistys (Englanti ja Wales) nro 1076074